gallerier
kunstnere
museer
kunsthaller

Læs her omtaler af gallerier, kunstnere, museer og kunsthaller. Du kan også læse interviews og portrætter af aktører i dansk kunstliv, samt opleve samlerhjemsbesøg.

kunstformidler omtaler af gallerier cobobo conni boe boss

omtaler

Hvis du følger med i mit facebookfeed og på min instagram-profil vil du stort set dagligt kunne læse om nye udstillinger på landets gallerier, i kunsthaller og på museer. Endvidere bringer jeg kunstnerinterviews og samlerhjemsbesøg jævnligt og tegner portrætter af forskellige aktører i dansk kunstliv.

Du vil også af og til kunne følge med i en kurators arbejde, når jeg kuraterer udstillinger for gallerier eller andre udstillingssteder.

transparens

Jeg er kurator på denne udstilling i Dronninglund Kunstcenter som åbner 1/5 og slutter 12/6.

Jeg håber du får lyst til at kigge forbi…

Velkommen til en udstilling om gennemsigtighed, eftertanke og ro.

Udstillingen ”Transparens” tager udgangspunkt i et ønske om et kunstnerisk rum, hvor reflektion, kontemplation og pausen er i højsædet.

Begrebet transparens skal forstås helt bredt og både konkret og symbolsk. Nogle værker er gennemsigtige, andre er mere kompakte, nogle tematiserer transparens, andre viser det konkret.

Vi lever i en tid, hvor det er svært at gennemskue livet og verden omkring os, og også at finde vej i verden som individer. Tiden og samfundet ændrer sig konstant, vi leder efter en form for ro i sindet og ikke mindst mulighed for at forholde os til os selv og hinanden og forstå vores plads i samfundet. I en hektisk og stresset samtid med en enorm global informationsmængde om både godt og skidt har vi brug for et sted at trække vejret og tage skønheden og omtanken ind.

Transparens dækker over noget, der befinder sig ”bagved” fremtrædelsesformen; der er mere end det, der først møder øjet. Vi indbyder dig til at gå på opdagelse i hvad de 13 kunstnere egentlig udtrykker. Denne udstillings stille budskab er, at vi i eftertanken, sansningen og mødet med gennemskueligheden gives mulighed for at stoppe op og mærke efter: Hvad er det, jeg gerne vil ”se”?

Initiativtager til udstillingen ”Transparens”, kunstneren Ann-Lisbeth Albek Sanvig, har i samarbejde med kurator Connie Boe Boss sat holdet af professionelle og dedikerede samtidskunstnere:

Ann-Lisbeth Albek Sanvig
Christine Lyhne
Inger Odgaard
Janne Mikkelsen
Kristin Romberg (NO)
Lene Juhler
Lene Winther
Marie Retpen & Begitte Lynge Andersen
Matilde Duus
Mia-Nelle Drøschler
Nanna Riis Andersen
Tina Hvid

Download udstillingskatalog her.

Transparens
kontakt